Afbeelding
Eigen foto

Cultunaire Voordeurpret wordt Keukentafelpret

ZWOLLE - Met de strenge lockdown is cultunaire voordeurpret nu even niet mogelijk. Maar de initiatiefnemers gaan door met het steunen van de horeca en cultuur in Zwolle. Ze komen niet meer in de voortuin, maar bij gasten aan tafel met een ander, nieuw verbindend idee.

“Samen maar apart, honderd procent coronaproof, warm en verbindend”, zeggen initiatiefnemers René Bootsgezel en Margriet Bruggemans. “Wij vinden het niet gepast om tijdens deze strenge lockdown Cultunaire Voordeurpret in de huidige vorm door te zetten. Maar stoppen is wat ons betreft geen optie, dus hebben we een heel leuk, tijdelijk alternatief bedacht: Cultunaire Keukentafelpret. Hoe leuk is het als je daarbij aan tafel wordt vermaakt door artiesten van Zwolse bodem in een livestream via jouw laptop. Zolang de harde lockdown geldt, biedt Cultunair elke vrijdag-, zaterdag-, en zondagavond eten en entertainment bij jou aan tafel.” Belangstellenden boeken een ticket op www.cultunair.nl en kiezen lekkere hapjes uit bij één van de restaurants op de website. Ze ontvangen via de mail een ZOOM-link en een tijd waarop de artiest(en) van Zwolse bodem bij hen aan tafel komen optreden. Op de afgesproken tijd, terwijl ze genieten van lekker eten en drinken, zetten de boekers hun laptop op tafel. Ze klikken op de link in hun mail en vervolgens komt een artiest via ZOOM live optreden.

Per avond kunnen er tien huizen boeken. Een Cultunair Keukentafelpretpakket kost 125 euro. Cultunaire en loopt elke vrijdag-, zaterdag-, en zondagavond tot in elk geval 19 januari. Wie deelneemt, steunt restaurants D'Andreas en La Bodega. Boeken kan via www.cultunair.nl.

Deelnemende artiesten zijn Monique Huisman en Jasmijn Utermark, zang; Annemiek van Bussel en Ton Kerkhof, zang; Toos Ligtenberg en Piet Hein Appelo, zang; Wendy Duitscher, zang; Duo Bruggemans en Van Raalte, zang; NinaDis Meeuwsen, verhalen; Luna Wicks, verhalen; Bram Veldkamp, Spoken Word en Storytelling; Maaike Gerritsen, viool; Hans Jansen, Zang en Piano; Judith Elders, zang en tot slot Wendy Duitscher, zang en gitaar.