Drie fotografen gaan aan de slag met het concept ‘stad'

ZWOLLE - Stichting De Stad Verbeeldt (DSV) geeft ruimte aan drie professionele fotografen / beeldmakers om met Visual Storytelling het steeds veranderende karakter van het concept ‘stad’ te onderzoeken en visueel vorm te geven.

Uitgangspunt is ‘het eeuwige verhaal’ van de stad als ontmoetingsplek, waarin de grote veranderingen van deze tijd zich, binnen gevestigde en meer recente sociaal-culturele infrastructuren, manifesteren. Dat gebeurt onder de titel ‘Generation Z: what’s next?’ De Stad Verbeeldt nodigt professionele fotografen / beeldmakers uit dit proces van maatschappelijke verandering concreet te maken met een eigentijdse beeldserie of portrettenreeks, waarbij de nadruk ligt op de relatie tussen de verschillende generaties. Het staat de fotograaf vrij dit thema naar eigen visie of inzicht in te vullen. De uiteindelijke productie wordt vertaald naar een presentatie binnen de expositie ‘De Stad Verbeeldt - Generation Z: what’s next?’ die tijdens de IJsselbiënnale van 18 juni tot 19 september 2020 vier weken wordt gehouden in Zwolle. De Stad Verbeeldt wil op deze wijze een bijdrage leveren aan de cultuurhistorische geschiedschrijving van de stad. Daarbij sluit DSV aan bij de expositie Generation Z van Noorderlicht Groningen uit 2020. Een jury (www.destadverbeeldt.nl/foto-opdracht) kiest uit de inzendingen maximaal drie opdrachten. De inzendtermijn voor het plan van aanpak van de foto-opdracht en het portfolio kan tot 15 januari 2021. Inschrijven kan via www.destadverbeeldt.nl/foto-opdracht.

Deelnemers kunnen hun inzendingen via wetransfer.com sturen naar: info@destadverbeeldt.nl. De fotograaf / beeldmaker moet bereid zijn voor deze foto-opdracht een atelier te geven aan amateurs. De deadline voor het inleveren van de foto-opdracht is 1 mei 2021. Raadpleeg voor nadere informatie de website www.destadverbeeldt.nl. Meer informatie is ook verkrijgbaar bij Fieke van 't Riet, programmamanager DSV. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 06-222 18 109 of e-mail info@destadverbeeldt.nl.