Nico Einhaus op een training van HV Zwolle tijdens de voorbereiding op dit seizoen.
Nico Einhaus op een training van HV Zwolle tijdens de voorbereiding op dit seizoen. Pedro Sluiter

Uitkijken naar alternatieve competitie


(door Mark de Rooij)

HANDBAL - De handbalcompetitie in de zaal is door de verlenging van de coronamaatregelen definitief afgebroken. Het Nederlands Handbalverbond hoopt wel alternatieve competities in het leven te roepen, maar die beginnen op zijn vroegst pas op 10/11 april.

Het is niet duidelijk of de alternatieve competitie er één wordt in de zaal of in de buitenlucht (asfalt of zand). Nico Einhaus ziet het hoe dan ook als een 'langzame opstart richting het volgende seizoen'.

"Een kans om weer wat wedstrijdritme op te doen. We liggen al sinds oktober stil”, zegt de trainer van het vrouwenteam van Travelbags/HV Zwolle enigszins beteuterd.

Einhaus gaat een dezer dagen met het bestuur om de tafel om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor een alternatieve competitie en om te praten over volgend seizoen. Bij hem is er in ieder geval de intentie om door te gaan. Einhaus is pas aan zijn eerste seizoen bezig in Zwolle. "Ik heb nog niks kunnen laten zien, maar ik heb een goed gevoel bij die meiden."

Waarnemend voorzitter Germo Grootenhuis geeft aan dat het de intentie is om met de huidige trainers (Einhaus van de vrouwen en Peter Born van de mannen) door te gaan.

Ook de competities in het volleybal en het zaalkorfbal zijn door de langere lockdown geschrapt, op het hoogste niveau na. Het handbal is daarop een uitzondering, daar is de eredivisie namelijk ook stilgelegd.