Afbeelding
Foto: Eigen foto

‘Families weten heel goed wat het beste bij hen past’

Afscheid nemen van een dierbare en zijn of haar uitvaart regelen, is een ingrijpende gebeurtenis. Het is belangrijk dat allen die hierbij zijn betrokken, ook kinderen, de gelegenheid krijgen om afscheid te nemen op hun wijze.

“Zelf heb ik ervaren, in al die jaren dat ik dit werk doe, dat families als je ze de tijd en ruimte geeft, heel goed zelf kunnen bepalen wat het beste bij hen past”, vertelt uitvaartverzorger Geert van de Belt. “Actief deelnemen met uw eigen inbreng bij het regelen van de uitvaart of de verzorging van de overledene is voor veel mensen een troostende ervaring en een eerste stap in het proces van loslaten.”

Door alles wat geregeld moet worden aan te bieden zodat er nog voldoende tijd is om erover na te denken, wordt de rust bewaard, is zijn ervaring. “De naasten bepalen de invulling, ik ben er om het overzicht te bewaren. Zo ontstaat er een sfeer die mensen de ruimte geeft hun emotie te tonen. U geeft zoveel mogelijk zelf invulling aan de inhoud en vormgeving van het afscheid en de uitvaart. Daarvoor is het nodig dat u weet waaruit u kunt kiezen en wat die keuze inhoudt. In de dagen tussen het overlijden en de dag van begraven of cremeren kom ik langs om samen met u te zorgen dat alles tot in detail wordt geregeld.”

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op.

Geert van de Belt

uitvaartbegeleiding

06-169 45 646