Het was maandagavond vooral een kat- en muisspel tussen jongeren en de politie waarbij met veel en zwaar vuurwerk werd gegooid.
Het was maandagavond vooral een kat- en muisspel tussen jongeren en de politie waarbij met veel en zwaar vuurwerk werd gegooid. Foto: Pedro Sluiter

'Onruststokers hebben alle grenzen overschreden'

ZWOLLE - De Zwolse politie had de rellen, maandagavond in het centrum van de stad, na ongeveer een uur onder controle. Er zijn drie verdachten aangehouden.

Burgemeester Peter Snijders reageerde nog dezelfde avond. "Ook in Zwolle hebben de onruststokers alle grenzen overschreden, van het illegaal afsteken van vuurwerk tot aan geweld tegen de politie. Volstrekt onacceptabel en daarom is de ME in actie gekomen en heb ik in afstemming met de driehoek een noodbevel moeten uitvaardigen. Bijeenkomsten als deze dragen op geen enkele manier bij aan het bestrijden van het virus, integendeel, en zorgen voor polarisatie en tweespalt in onze samenleving, terwijl nu eendracht en solidariteit nodig zijn om met elkaar deze crisis door te komen. We moeten het samen doen. Spreek elkaar hier ook op aan.”