PEC huurt Benson van Royal Antwerp

PEC ZWOLLE

Na Virgil Misidjan en Thomas Buitink heeft PEC Zwolle een derde aanvallende versterking in huis gehaald. Manuel Benson wordt voor een half jaar gehuurd van Royal Antwerp FC, zo wist De Stentor dinsdag te melden.

PEC Zwolle had Benson al een tijdje in het vizier en kreeg concurrentie van FC Groningen. In tegenstelling tot bij Alessio Da Cruz kwamen de Zwollenaren nu echter als winnaar uit de strijd. Ook VVV-Venlo en enkele Belgische clubs hadden hem op de korrel.

Het gaat om een verhuurperiode voor de rest van dit seizoen zonder een optie tot koop. Benson mocht van Antwerp, dat hem in 2019 voor drie miljoen euro overnam van KRC Genk, uitkijken naar een andere club. Hij kwam dit seizoen niet verder dan acht duels waarin hij één keer scoorde.

Thomas Buitink, die vrijdag werd gepresenteerd, maakte dinsdagavond gelijk zijn debuut voor PEC in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo.

Het maakt de situatie voor de aanvallers Mike van Duinen en Reza Ghoochannejhad er niet rooskleuriger op. Ondanks dat laatstgenoemde vrijdag als invaller drie keer scoorde tegen Willem II, hoeft hij niet op een basisplaats te rekenen. Trainer John Stegeman ziet in hem de ideale invaller voor de moment dat PEC een doelpunt nodig heeft. Van Duinen raakte tegen Willem II geblesseerd aan zijn enkel en is er voorlopig niet bij.

Zwollenaar Bel van IJVV naar PKC '83

AMATEURVOETBAL

Willem Bel speelt volgend seizoen in de noordelijke eerste klasse bij PKC '83. De 22-jarige Zwollenaar verruilt IJVV voor PKC'83 omdat hij naar Groningen is verhuisd.

Dit seizoen reisde hij nog op en neer tussen Groningen en IJsselmuiden, maar voor volgend seizoen heeft hij in PKC '83 een club gevonden in de stad waar hij nu woont. Bel, die een tijdje in de jeugdopleiding van FC Twente speelde, brak door bij WVF in 2017/2018. Als rappe vleugelaanvaller maakte Bel dat seizoen zeven doelpunten voor de ploeg van trainer Herben Visscher, die zich toen maar net wist te handhaven in de tweede klasse H. Bij IJVV toonde Bel zich in diezelfde klasse ook een belangrijke aanvallende kracht.

Tweede verlies voor Regio Zwolle

VOLLEYBAL

In een wedstrijd die vanwege de avondklok niet 's avonds maar 's middags werd afgewerkt mochten de vrouwen van Regio Zwolle Volleybal ongeveer anderhalve set lang dromen van een stunt. Kampioenskandidaat Sliedrecht Sport stelde vervolgens orde op zaken en won met 3-1.

Zwolle boog met 23-25, 25-20, 25-14 en 25-18 voor de kampioen van 2017, 2018 en 2019. Na twee overwinningen was het de tweede nederlaag voor de ploeg van trainer Eric Meijer in de eredivisie. Regio Zwolle Volleybal speelt zaterdag (30 januari) thuis tegen Talentteam Papendal.