'Plan past binnen parkeerbeleid'

(vervolg van voorpagina)

Verder kunnen bezoekers en bewoners van het complex gebruikmaken van het parkeerterrein bij het winkelcentrum aan de Campherbeeklaan. "Dat is op minder dan vijftig meter afstandā€, zegt de gemeentewoordvoerder. Daarmee past het binnen het parkeerbeleid dat de gemeente voert.

De Raad van State zal toch gaan kijken naar de metingen van de parkeerdruk die de gemeente heeft uitgevoerd. Die metingen zouden uitwijzen dat de komst van het appartementencomplex geen parkeerproblemen oplevert. Maar de bezwaarmakers stellen dat die metingen niet zijn gedaan op het drukste moment van de week, de zaterdagochtend. Het parkeerterrein bij het winkelcentrum is dan al druk bezet. Als bewoners en bezoekers van het complex daar dan ook parkeren, is er voor winkelend publiek geen plek meer te vinden. De winkeliers verliezen dan mogelijk klanten die uitwijken naar een winkelcentrum waar wel een parkeerplek is te vinden.

Volgens de gemeentewoordvoerder is sprake van een misverstand bij de bezwaarmakers. Bij de metingen moet worden uitgegaan van de drukte die het appartementencomplex veroorzaakt en niet de drukte die er heerst bij het winkelcentrum. Op zaterdagochtend wordt volgens de gemeente geen parkeerdrukte veroorzaakt door het appartementencomplex.

De Raad oordeelt over zes weken.