PEC 'helpt' Emmen aan eerste zege

(door Mark de Rooij)

PEC ZWOLLE

De nederlaag die John Stegeman de kop kostte was de vijfde wedstrijd op rij zonder zege voor PEC Zwolle. Hekkensluiter FC Emmen won met 3-2 en boekte daarmee na 22 duels zonder zege de eerste overwinning van dit seizoen.

PEC Zwolle oogde wederom passief en lusteloos al begon het aan de Oude Meerdijk nog wel aardig met een kans voor Virgil Misidjan als gevolg. Gaandeweg de eerste helft nam de thuisploeg het initiatief en in de laatste tien minuten voor de pauze gebeurde er van alles.

Luka Adzic brak de ban voor Emmen waarna de wedstrijd werd stilgelegd omdat het veld volstond met rook door een vuurwerkbom. PEC kwam vijf minuten voor rust langszij toen Bram van Polen een vrije trap van Benson Manuel heel licht verlengde, maar Emmen ging toch met een voorsprong de rust in na een goal van Michael de Leeuw.

Aanvallende wissels van PEC hadden weinig effect, want het was Emmen dat na zeventig minuten scoorde (3-1). Het werd nog spannend toen Yuta Nakayama twee minuten voor tijd raak kopte uit opnieuw een vrije trap van Manuel, maar ondanks een slotoffensief kwam PEC niet dichterbij dan 3-2.

PEC heeft nog altijd een redelijk veilige marge van tien punten op de nummers zestien en zeventien. Willem II en ADO Den Haag hebben wel een wedstrijd minder gespeeld en halen dat duel deze woensdag in. PEC speelt vrijdag in eigen huis tegen Heerenveen.