Brons op NK atletiek voor Beuckens

ATLETIEK - Owen Beuckens van AV PEC 1910 veroverde een derde plaats bij het polstokhoogspringen op de NK Atletiek in het Apeldoornse Omnisportcentrum.

De negentienjarige Beuckens kwam tot een hoogte van 4,77 meter en dat was net zo hoog als de nummer twee, Sam Kranse. Die had echter minder pogingen nodig. De winnaar, Menno Vloon, stond met 5,72 meter op eenzame hoogte. Beuckens sprong een week eerder nog een persoonlijk record van 4,85 meter. Beuckens komt uit Emmeloord en zit in Zwolle op school, op het Centre for Sports and Education (CSE).

Rentree Bleeker in oefenduel Hammers

BASKETBAL - Kevin Bleeker maakte zondag zijn eerste wedstrijdminuten voor Landstede Hammers in dertien maanden tijd. In een oefenduel tegen Almere Sailors had Bleeker een mooie bijdrage aan de 79-52 zege.

Omdat er voor Landstede twee weken geen competitieduel op het programma stond, regelde het voor afgelopen weekeinde een oefenpartner. Almere Sailors, een nieuwkomer op het hoogste niveau, beet aardig van zich af. Pas na de pauze maakte Landstede echt het verschil.

Bleeker pakte veertien punten en dertien rebounds. Zijn scores werden telkens bejubeld door zijn teamgenoten, die blij waren dat de boomlange center terug was na zo'n lange revalidatie. Zondag kan hij in Zwolle zijn competitierentree maken.