Afbeelding
Foto: Eigen foto

Sopraan Roza Herwig treedt op in de Hoofdhof

ZWOLLE – Stichting Muziek met een Plus heeft voor 14 maart om 15.00 uur in De Hoofdhof in Berkum een feestelijk lenteconcert georganiseerd met de Zwolse mezzosopraan Roza Herwig. Met begeleiding van cellist Joshua Herwig en pianist Felix Justin brengt ze een gevarieerd programma.

De musici voeren hun toehoorders mee op een muzikale reis in verhalen die een kijkje geven in het leven van kleurrijke personages in verschillende tijden en in verschillende stijlen. De drie brengen een divers programma, van klassiek tot kleinkunst en van Rossini tot Kurt Weill.

Gedichten

Het programma zit vol muzikale verrassingen met aria’s, liederen en instrumentale werken, afgewisseld door gedichten van Annie M.G. Schmidt. Het concert van Roza, Yoshua en Felix duurt ongeveer anderhalf uur en is uitsluitend via de livestream te beluisteren. Kaarten met toegangscode à 5 euro voor de livestream zijn verkrijgbaar via de website www.muziekmeteenplus.nl.

Publiek

St. Muziek met een Plus te Zwolle heeft ruim een jaar geen concerten kunnen organiseren in het zalencentrum van De Hoofdhof te Zwolle door de corona maatregelen. Nu is de stichting in de gelegenheid om dat wél te kunnen ondanks dat ze geen publiek kan toelaten.

De musici voeren hun toehoorders mee op een muzikale reis.

Toegangscode

De Hoofdhof heeft namelijk een andere encoder voor You Tube uitzendingen aangeschaft. Dat maakt het voor de stichting mogelijk om concerten te organiseren zonder publiek via livestream met toegangscode. Geïnteresseerden betalen dan een ticketprijs voor de toegangscode.

Toekomst

“Wij gaan dat nu uitproberen met het onderstaande concert. Ook voor de toekomst is dat van groot belang. Daarom hebben we de toegangsprijs ook bewust laag gehouden”, aldus voorzitter Andries Westerholt.

Experiment

“Voor Stichting Muziek met een Plus is het ook een heel belangrijk experiment voor de toekomst omdat we niet weten of via livestreaming er voldoende belangstelling is voor onze concerten.”