Terug op trainingsveld; 'gelukkig net geen 27 jaar'

(door Mark de Rooij)

AMATEURVOETBAL

Net zoals vele anderen begrijpt Faisel El Atiaoui niets van de leeftijdsgrens van 27 jaar die het kabinet heeft verbonden aan groepstrainingen. Hij is vooral blij dat hij met zijn 26 jaar net aan de goede kant zit.

“En of ik dat gemist heb”, zegt El Atiaoui over de terugkeer op het trainingsveld met de complete SVI-selectie. Sinds begin oktober was dit niet meer toegestaan. Aanvankelijk mocht er toen nog worden getraind in groepjes van vier en medio december werd dit nog verder teruggebracht naar twee.

Voor het eerst sinds die strengere maatregelen ingingen had het kabinet vorige week goed nieuws voor de amateursport. Trainen in groepsverband in de buitenlucht werd weer toegestaan, alleen niet voor spelers van 27 jaar en ouder. Bij SVI gaat dat om Youp Kok, Stef Tupker en Dani Lohman. Zij trainden apart van de groep of voor zichzelf.

“27, hoe komen ze erbij? Ik snap er niks van, maar ik ben blij dat ik er nog net onder zit. Gelukkig ben ik nog net geen 27", lacht El Atiaoui, die genoot van de terugkeer op het veld.

“Het was heerlijk, weer positiespel, partijen”, zegt El Atiaoui. “Dat was in het begin wat slordig, maar al gauw voelde het weer als vanouds.”

Ondanks dat trainer Bram Freie ook niets begrijpt van de leeftijdsgrens, overheerst bij hem blijdschap over de verruimde maatregelen. "Iedereen klaagt wel en we balen wel dat we niet met de hele groep kunnen, maar uiteindelijk ben ik blij voor wat we wel weer kunnen. Ik denk dat we in deze tijd vooral daar naar moeten kijken."

El Atiaoui weet niet hoe de laatste maanden van het voetbalseizoen er voor hem uit gaan zien. Aangezien hij volgend seizoen bij Dieze West speelt, is het de vraag waar hij mee gaat doen wanneer er regionale competities worden gespeeld in mei en juni. Trainer Freie heeft hier ook nog geen antwoord op. Lees meer over dit vraagstuk in een artikel op pagina 39.

Hammers zeker van A-groep na winst

BASKETBAL

Landstede Hammers is zeker van deelname aan 'Elite A' dankzij een overwinning (95-68) op Almere Sailors.

Na de verrassende nederlaag van donderdag tegen Feyenoord kwam er plotseling wat druk te staan op de Zwolse ploeg. De regerend landskampioen had door de 83-82 verliespartij nog één overwinning nodig in de laatste twee duels. Deze kwam er zondag, zoals verwacht, tegen het nietige Almere Sailors. Woensdagavond (10 maart) is de laatste wedstrijd van de reguliere competitie tegen koploper ZZ Leiden.

Het seizoen bestaat uit een halve competitie en telt elf wedstrijden voordat er een schifting wordt gemaakt in een A- en een B-groep. 'Elite A' speelt in een volledige competitie van tien wedstrijden om de positie één tot en met zes en het thuisvoordeel in de play-offs. 'Elite B' speelt in een volledige competitie van tien wedstrijden om de laatste twee play-off plaatsen zeven en acht.