De zonnewijzer in de Nooterhof is onlangs volledig gerenoveerd, in samenwerking met het Zone.college.
De zonnewijzer in de Nooterhof is onlangs volledig gerenoveerd, in samenwerking met het Zone.college. Foto: Eigen foto

Nooterhof verruimt openingstijden

ZWOLLE - De Nooterhof is sinds 31 maart weer vier dagen per week open. Het park is toegankelijk op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag, telkens tussen 11.00 en 17.00 uur.

“Het park en de tuinen liggen er mooi bij, dankzij het ecologische beheer door vrijwilligers”, meldt de Milieuraad Zwolle. “Dat kon ondanks beperkingen toch kon doorgaan.”

Beperkingen

Bezoekers kunnen in het park weer genieten van de groene sfeer en kinderen kunnen lekker spelen bij de waterspeelplaats. Er gelden nog wel beperkingen vanwege de regels rond het coronavirus. Zo moeten bezoekers ook in het park anderhalve meter afstand houden.

Het Earthship is gesloten. De toiletten zijn wel open. Bij het Earthship kan men onder meer koffie, thee, limonade en koek afhalen. Ondertussen zijn er in het park groene activiteiten om zelf te doen. Nieuw is onder andere ‘Geheimen uit de Moestuin van de Nooterhof’, een boekje met informatie en vragen waarmee bezoekers kunnen ontdekken hoe in de Nooterhof ecologisch en biologisch wordt getuinierd. Deze activiteit is voor volwassenen en kinderen vanaf elf jaar onder begeleiding van een volwassene.

Zonnewijzer

De bijzondere zonnewijzer in de Nooterhof is onlangs ook gerepareerd. Er is tevens een nieuw werkboekje bij gekomen met bouwplaten voor diverse leeftijden. Daarmee kan men zelf een zonnewijzer maken. In overleg met de aanwezige vrijwilligers zijn er nog enkele andere zelf- doe-activiteiten buiten.

Zie voor meer informatie www.nooterhof.nl.