Landstede Hammers laat kans op prijs liggen

BASKETBAL - Landstede Hammers verloor in de halve finales van het bekertoernooi en miste daarmee de kans om een prijs te veroveren in het eigen Theater van de Sport.

Het was een apart bekertoernooi dit seizoen. Alleen de twaalf eredivisieteams deden er aan mee en voor de verandering waren het niet de ‘usual suspects’ die de dienst uitmaakten. Donar, Heroes Den Bosch en ZZ Leiden lagen er zelfs al voor de halve finales uit en vrijdagavond werd Landstede Hammers verrast. In Bemmel verloor de ploeg van trainer Herman van den Belt na verlenging met 110-99 van Yoast United, dat zich in de finale in Zwolle liet verrassen door BAL. Basketbal Academie Limburg pakte de eerste prijs in de clubhistorie door een 88-98 zege.

Landstede, nog altijd de regerend landskampioen, was een gewaarschuwde ploeg na de overwinning van Yoast op Donar en wist dat het met name één man in de smiezen moest houden. Dat lukte echter niet. De Amerikaan Austin Luke was ongrijpbaar en tekende voor 52 punten, 8 rebounds, 8 assists en 4 steals. "Dit doet pijn. Dit is een team dat we hadden kunnen verslaan en dat hebben we niet gedaan, reageerde Jhonathan Dunn, die goed was voor 31 punten.