Afbeelding
Foto: Eigen foto

Zwolle Groenstad kiest de mooiste boom

ZWOLLE – Zwolle Groenstad heeft voor de periode van 15 mei tot en met 15 juni de verkiezing van de mooiste boom in een tuin in Zwolle georganiseerd. Een deskundige jury kiest uit alle inzendingen de mooiste boom van Zwolle.

De winnaar krijgt drie prijzen: een herinneringsboom in het Westerveldse Bos met tekst naar keuze, een controle en eventuele snoeibeurt van de boom door twee gespecialiseerde boomverzorgers Freerk Oldenburger en Theo Katerberg én een Tree-tag boomlabel voor de winnende boom. Tree-tags, in het Nederlands boomlabels, zijn duurzaam geproduceerde posters die aan een boom worden bevestigd en vertellen hoe belangrijk de bomen zijn voor mens en omgeving. Op de posters staat informatie, bijvoorbeeld over hoeveel luchtvervuiling de boom afvangt en hoeveel zuurstof de boom levert. Ook houden bomen regenwater vast en ze helpen de temperatuur in steden leefbaar te houden.
Het gaat Zwolle groenstad niet zozeer om de grootste of de boom met de meeste bloesem of met de meest welgevormde takken. "Dat kan natuurlijk wel, maar het gaat ons meer om weer te geven welk gevoel de boom bij iemand oproept, welke herinneringen komen boven. Waarom is dit nu voor jou de mooiste boom?”
Wie wil deelnemen aan de verkiezing maakt een foto van de boom en schrijft er een tekst bij van maximaal 250 woorden waarin de boom tot leven komt. Ze dienen daarbij duidelijk aan te geven waar de boom staat. Meedoen kan op twee manieren. Allereerst door het formulier op de website www.zwollegroenstad.nl van Zwolle Groenstad in te vullen of anders per e-mail mooisteboomzwollegroenstad@gmail.com.