Afbeelding
Foto: Eigen foto

‘Wonderlijk dat emotie zich zo mooi laat vertalen met bloemen’

“Bloemen vertellen een verhaal zonder woorden, vertalen een gevoel en mooie gedachten vaak zo goed dat je er stil van wordt”, vertelt bloemist Ron Reukers. “We worden er liever niet mee geconfronteerd, maar de dood is nu eenmaal een onderdeel van ons leven, het laatste belangrijke deel.”

“Mooi is het als de uitvaart een weerspiegeling is van de overledene. Bloemen vullen vaak een belangrijke plaats in om dit gevoel te visualiseren en kracht bij te zetten. Om een bij de persoon passend arrangement te maken, is het voor ons belangrijk iets meer informatie te ontvangen. Wat was het karakter van de overledene? Robuust of juist ingetogen? Welke bloemen en kleuren hadden zijn of haar voorkeur? Dit is voor ons belangrijke informatie om tot persoonlijk bloemwerk te komen”, legt Reukers uit. “Een arrangement hoeft niet per definitie sober, wit of ingetogen te zijn. Als het klopt bij de persoon en het biedt troost aan de nabestaanden mag bloemwerk kleurrijk en uitgesproken zijn. Wij verwerken ook graag bloemen van uw eigen land of tuin in een natuurlijk arrangement.”

Rouwbloemwerk maken en bespreken, vraagt om technische vakkennis en inlevingsvermogen, volgens Reukers. “Wij hebben verschillende - niet standaard - fotoboeken met uiteenlopende bloemarrangementen. Van één enkele eenvoudige bloem tot een uitgebreide rouwdecoratie, klassiek of artistiek, passend bij uw wensen en elk budget. In onze winkel nemen wij ruim de tijd om uw wensen te bespreken. Door onze ervaring kunt u rekenen op deskundig advies. Als het weer is toegestaan, kom ik ook bij u thuis als u dat prettiger vindt. Meer fotomateriaal vindt u op onze volledig vernieuwde website.”

Ron Reukers

Flora Bloemisten

Kastanjestraat 46

8021 XT Zwolle

(038) 421 73 26

Duurzaam gecertificeerd Bloemist.

www.florabloemisten.nl