Lucas Snijder en Gabrielle Hofmann.
Lucas Snijder en Gabrielle Hofmann. Foto: Eigen foto

Jonge Zwolse filmmakers maken science fiction film

ZWOLLE - Twee jonge Zwolse filmmakers, Gabrielle Hofmann (20) en Lucas Snijder (19), zijn begonnen met het maken van een korte dystopische science fiction film. De cast en crew bestaat uit jong gedreven mensen die met deze film de huidige Nederlandse filmindustrie vanuit een ander daglicht willen laten zien.

Het duo hoopt meer jongeren in Zwolle te inspireren om hun passie te volgen zonder zich afgeremd te voelen door de bestaande richtlijnen en drempels in kunst. Op dit moment bevinden de filmmakers zich midden in hun crowdfund campagne om hun project te verwezenlijken. Meer informatie over de film en crowdfunding is te vinden via: cinecrowd.com/streetlight-avenue.

Mythe

De film, Streetlight Avenue, speelt zich af in een dystopische wereld: een wereld waarin burgers en overheid met starre nihilistische overtuigingen in een akelig realiteit leven. In deze barre realiteit is er nog echter een lichtpuntje, een plek genaamd het Paradijs. Of dit echt bestaat of enkel een mythe is, is nog onbekend. Kijkers volgen drie karakters, genaamd Sunny, Sparkle en Michael die op zoek zijn naar het paradijs. Michael is de hoofdpersoon en heeft recentelijk nog gewerkt bij de politieke partij die op dit moment met harde hand het land regeert. Hij twijfelt zeer over het bestaan en nut van het paradijs. Maar al snel ontdekt hij dat het paradijs wellicht nog belangrijker is dan dat hij voorheen had bedacht, of dit nou bestaat of niet.
Met deze film willen Gabrielle en Lucas de Nederlandse filmindustrie in een beter daglicht zetten. Aangezien de film gemaakt is door jonge filmmakers proberen zij op een vernieuwende manier de film vorm te geven. Ze hebben gemerkt dat de internationale status van de Nederlandse filmindustrie op bijvoorbeeld filmfestivals niet erg sterk is. Daarin willen zij graag verandering brengen. Deze film is minder commercieel en meer filosofisch georiënteerd. Met een Neo Noir filmstijl en een geëngageerd verhaal proberen zij hun film leven te geven.

Motiveren

Met beperkte middelen maar veel doorzettingsvermogen maken twee jonge filmmakers in Zwolle deze short film. Dit zou andere jongeren kunnen motiveren om ook met beperkte middelen toch kunst te maken. Dit zou laten zien dat de drempel om je passie te achtervolgen en je projecten te starten niet zo hoog hoeft te zijn als het lijkt. De film zal voornamelijk in Zwolle gedraaid worden. Daarnaast zoeken de jonge filmmakers nog een aantal alternatieve passende filmlocaties in de omgeving. Streetlight Avenue is een reactie op de radicalisering van wereldbeelden in de huidige samenleving. In de film laten de makers een wereld zien waar de radicaliseringen van nu extremiseren tot een samenleving van complete chaos. De film vormt volgens hen een mogelijk toekomstbeeld van onze huidige samenleving.

Deze film is minder commercieel en meer filosofisch georiënteerd.