Op 24, 25 en 26 juni komen er talentvolle jeugdspelers uit heel Nederland in actie op de gravelbanen van TC '91 Stadshagen.
Op 24, 25 en 26 juni komen er talentvolle jeugdspelers uit heel Nederland in actie op de gravelbanen van TC '91 Stadshagen. Foto: Pedro Sluiter

ZomerAvondCup Zwolle moet een voetbalfeestje worden

(door Mark de Rooij)

AMATEURVOETBAL - Gezelligheid staat voorop bij de door Z.A.C en International Sports Revolution (ISR) georganiseerde ZomerAvondCup Zwolle. “Het is ook helemaal geen cup, het is zomeravondvoetbal, maar de naam is een knipoog naar de club”, zegt bestuurslid Remco Voorhorst, die hoopt dat het uitgroeit tot een jaarlijks fenomeen.

Vanaf 30 juni zijn sportwedstrijden voor senioren weer toegestaan, maar omdat het nog even duurt tot de start van het nieuwe seizoen heeft Z.A.C. samen met ISR de ZomerAvondCup in het leven geroepen. Een nieuw zeven-tegen-zeven-toernooi voor mannen en vrouwen uit Zwolle en omgeving.

Iedereen mag zich inschrijven, maar het toernooi richt zich op de recreant. “Bij het inschrijven moet je een vinkje zetten bij recreatief of prestatief. Daar zullen we wel rekening mee houden. Gezelligheid is het allerbelangrijkste”, benadrukt Voorhorst. “Het moet een voetbalfeestje worden.”

De speeldagen zijn 8, 16, 23 en 30 juli. Aanvang 19.00 uur. Iedere avond is er een snackbuffet en muziek. Voor de vier avonden inclusief eten en voetbalshirts moet 50 euro per persoon worden neergelegd. Lid zijn van een vereniging is niet nodig. Wedstrijden duren twintig minuten en worden gespeeld op een half veld. Er mag onbeperkt worden gewisseld, er is geen buitenspel en slidings zijn niet toegestaan.

Twee kunstgrasvelden

Voorhorst gaat uit van een maximum aantal van 240 spelers, aangezien alleen de twee kunstgrasvelden beschikbaar zijn. “Als we op moeten schalen, zullen we de buren moeten bellen”, zegt Voorhorst, die geen idee heeft of er veel animo voor het toernooi is. “We gaan het zien. We denken dat er wel behoefte aan is. Er zijn zo lang geen wedstrijden geweest.”

Jaarlijks voetbalfeest

“Als het aan ons ligt, groeit de ZomerAvondCup de komende jaren uit tot het zomerse voetbalfeest voor Zwolle en de regio”, zegt Voorhorst.

Kijk voor meer informatie op www.zomeravondcupzwolle.nl.