Belangstelling voor Brons-toernooi TC '91 is enorm

(door Mark de Rooij)

TENNIS - “Er komen jeugdspelers van heinde en verre”, zegt toernooileider Mechel Dil over de Tennisschool Killian Brons TC ‘91 Stadshagen Open, op 24, 25 en 26 juni.

Er wordt gespeeld in de categorieën -12, -14 en -16 jaar bij de jongens en de meisjes. Met zestien tennissers zitten deze groepen helemaal vol, op die van de meisjes -16 na. De organisatie kreeg pas anderhalf á twee weken geleden groen licht, maar zag de inschrijvingen binnenstromen. “Dat komt omdat dit de eerste week is dat er weer een Brons-toernooi van de KNLTB wordt gespeeld na de versoepelingen”, weet Dil.

Er zijn drie categorieën toernooien van de KNLTB Juniorentour -bedoeld voor talentvolle jeugdspelers- en brons is de laagste categorie. Vroeger stond dit bekend als een jeugdranglijsttoernooi met één ster. Het is het enige toernooi in Zwolle met deze status. Jaren geleden organiseerde ZLTB een tijdje een jeugdranglijsttoernooi. In 2018 pakte TC ‘91 het racket op.

Gekoppeld aan het KNLTB-toernooi is het open jeugdtoernooi van TC ‘91, maar daar is nog niet zoveel animo voor. Waar er aan het Brons-toernooi een dag is vastgeplakt vanwege de grote belangstelling, is het open toernooi twee dagen ingekort. Dat begint nu op 23 juni. "Voor de recreatieve spelers moet het allemaal nog een beetje op gang komen”, denkt Dil.