Nóg een weekend vol kunstenaars

ZWOLLE – Ook het tweede weekeinde van Festival Het Tussenland aan de Thorbeckegracht van 9 tot en met 11 juli zit overvol kunstenaars.

Op vrijdag 9 juli focust Stephanie Struijk met 'Fijn zo' op verhalen die verder willen. De Oostenrijkse storyteller Mareike Tiede vertelt Leopard Woman en Melusine. Genieten kan ook van Cal - The Musical uit het Verenigd Koninkrijk. Zangeres Mima Mihajlovic vormt het middelpunt van het gezelschap Mima's Chio Manush Orkestra.

In een act van zwaartekracht, balans en schoonheid combineert de Duitse Malina op zaterdag 10 juli dans en acrobatiek. Luister naar de Queer tales and legends uit de oude wereldmythologie en de volksverhalen die de Zweedse storyteller Mats Rehnman opdiepte. Fred Goverde maakt catchy wilde-jonge-mensen-gitaarpop. Hardrock evergreens bloeien wanneer Blaas of Glory langs komt marcheren. Het Duitse Duo Charisma toont haar internationale trapeze act. 

Op zondag 11 juli brengt performer en schrijver Tjitske Jansen verhalende poëzie. Grunneger Troebadoer Jan Henk de Groot raakt zijn publiek met een reis door zijn leven. Roel Post ontsteekt publiek en lantaarn met de energie die hij opwekt door zijn diabolo te draaien. Niek & Guy leveren magie, muziek en absurd theater met een snufje Mini & Maxi. Meedansen kan op de energieke, upbeat 'Gypsy Stuff' van de Frans-Nederlandse gypsy jazz band Pierre & Les Optimistes.

Zie voor tickets en het programma www.festivaltussenland.nl.