Afbeelding
Foto: Eigen foto

Dierenweide Dieze Oost, thuisbasis van De Knuffelkonijntjes, biedt groen en gezelligheid

ZWOLLE - Zwolle is een groene locatie rijker: Dierenweide Dieze Oost. Jong en oud(er) is welkom aan de Hogenkampsweg om te genieten van dit fijne park en de vele dieren. 

Dierenweide Dieze Oost, geopend in 2020, is ook de thuisbasis van de Zwolse ‘Stichting De Knuffelkonijntjes’ van René en Angela te Wierik. Al jarenlang bezoekt deze stichting diverse zorginstellingen, met hun speciaal getrainde emotioneel steundieren. “De dieren laten de mensen weer even genieten, lachen en vergeten dat ze ziek, druk, gehandicapt of gewoon anders zijn”, aldus René en Angela.

Droom

Lange tijd was de dierenweide gesloten door de coronamaatregelen. René, Angela en hun enthousiaste team hebben hard gewerkt aan het waarmaken van hun droom: een fijne leefomgeving voor de dieren op een groene, sfeervolle plek waar iedereen zich welkom voelt. Met de inzet van betrokken vrijwilligers, en ook dankzij de hulp van donateurs, giften en steun van diverse organisaties, is er een locatie gekomen die veel te bieden heeft. De weide heeft nu een overdekt terras en dierenverblijven met veel buitenruimte voor de dieren. Er zijn minipaardjes, cavia’s, geiten, eenden, kippen, kleine ezeltjes en natuurlijk de konijnen. 

Tent

Sinds kort staat er een zogenaamde yurt op de weide; een grote houten tent. “Deze ruimte biedt veel opties”, aldus René te Wierik. “Nu kunnen zorginstellingen ook naar ons toekomen, zodat de bewoners even in een andere omgeving zijn en met de dieren kunnen knuffelen.” De stichting ziet nog veel meer mogelijkheden dankzij haar nieuwe thuisbasis. Als voorbeeld noemt René het inzetten van de yurt als een veilige omgeving waar aandacht kan zijn voor rouwverwerking voor kinderen. “Dieren kunnen hierbij bijzonder veel steun geven.”

Kinderfeestjes

Ook op andere gebieden kan er veel in overleg. Culturele, educatieve en zakelijke bijeenkomsten en workshops, maar ook compleet verzorgde kinderfeestjes. René benadrukt dat iedereen van harte is uitgenodigd om mee te denken over mogelijke activiteiten. “Er zijn, ook vanuit onze buurt, al hele goede ideeën aangeleverd. Stuur ons een berichtje of kom gewoon eens langs.” 

Informatie over de weide en het aanmelden voor de activiteiten is te vinden op de Facebookpagina ‘Dierenweide Dieze Oost en Stichting De Knuffelkonijntjes’ en www.hetknuffelkonijn.nl.