Afbeelding
Foto: Eigen foto

Solextoertocht komt naar ondernemers toe deze zomer

ZWOLLE - Een groep Solexliefhebbers houdt elk jaar een sponsoractie voor en door ondernemers in Zwolle en omgeving. Op originele solexen toeren door de omgeving en tot slot een veiling. Doel: een geweldige netwerkdag hebben en een flink bedrag ophalen om IntermeZZo te steunen. 

De solexorganisatie én de ondernemers hebben een groot hart voor het Zwolse nazorgcentrum voor mensen met kanker en hun naasten. Helaas was het vanwege de coronamaatregelen in 2020 en ook voorjaar 2021 niet mogelijk de sponsoractie veilig te laten doorgaan. Jammer voor de ondernemers, de fanatieke organisatoren én een strop voor IntermeZZo. Als alternatief heeft de organisatie van de toertocht op de solex op donderdag 1 juli zeven Zwolse bedrijven bezocht onder het motto: de solextoertocht komt naar je toe deze zomer!

De solexmannen, in hun traditionele outfit, zongen er live een zelfgemaakt lied bij. Doel: de ondernemer letterlijk een hart onder de riem steken en een warm contactmoment creëren.

Vrijwilligers van IntermeZZo maakten zachte rode harten, die met de beste wensen werden uitgereikt.

Meer dan honderd ondernemers namen deel in voorgaande jaren. Veel van deze ondernemers hebben behoorlijk last (gehad) van de coronacrisis. Alle bedrijven die niet op 1 juli zijn bezocht, krijgen de komende zomerweken bezoek van het team van Nazorgcentrum IntermeZZo. Niet op de solex, maar op de fiets. Iedere ondernemer krijgt een handgemaakt rood hart. Om de contacten warm te houden, als hart onder de riem en als uitnodiging voor komend jaar.

Elk jaar haalt de organisatie van de Solextoertocht een mooi bedrag op. Dit begon in startjaar 2014 met 6.250 euro, oplopend naar 18.000 euro. IntermeZZo is hiervoor zeer dankbaar, want als ANBI-stichting is het nazorgcentrum voor haar voortbestaan aangewezen op sponsoring, giften en subsidies. Dat loopt, met een zeer betrokken netwerk van ondernemers, goed. Echter, sinds de coronamaatregelen zijn ingegaan, is dit de zóveelste sponsoractie die moest vervallen.

In 2022 hoopt de organisatie de traditionele Solextoertocht weer te kunnen organiseren. Dan is het doel óók weer: netwerken en sponsorgeld voor IntermeZZo inzamelen.