Stadkamer houdt activiteiten in Tuinkamer

ZWOLLE - Stadkamer heeft haar dakterras aan de Zeven Alleetjes omgebouwd tot Tuinkamer, een groene oase midden in de stad waar bezoekers op ideeën worden gebracht over het groener maken van eigen tuin of balkon en waar kinderen op een speelse manier kunnen leren over de natuur. 

Tuinkamer is op 8 juli officieel geopend en dat vormt het begin van een zomerprogramma rond het thema duurzaamheid: Duurzaam – dichtbij huis. “Duurzaamheid is niet alleen noodzaak, het is ook leuk om aan te werken”, meldt Stadkamer. En dat laat ze bezoekers ervaren in de Tuinkamer.
Weinig bezoekers weten dat Stadkamer Centrum op de eerste verdieping een dakterras heeft, volgens de organisatie. “In de afgelopen dagen hebben bezoekers er al regelmatig gebruik van gemaakt. Het is een plek waar je je onder het genot van de zon en het prachtige groen kunt bijkomen: een plek om lekker te lezen of te leren of te genieten van de bloemenpracht. In en rondom de Tuinkamer gaan we lezingen en workshops organiseren. We betrekken kinderen bij het creëren van een groen dakterras en leren ze op een speelse manier hoe de natuur werkt: van zaadje tot vrucht of bloem. Ook organiseren we Upcycle Now en Hoe werkt de natuur, waar kinderen leren iets moois te maken van afval. Deze zomer staat duurzaamheid met stip in de programmering.”
Stadkamer nodigt geïnteresseerden uit om in juli en augustus langs te komen. “Deze zomer zijn er veel activiteiten rond het thema duurzaamheid. Niet als een ver van mijn bed show, maar dichtbij en haalbaar voor iedereen. Want rond de inrichting van je huis en tuin valt veel duurzame winst te behalen. Stadkamer laat zien dat duurzaam niet saai hoeft te zijn. Het wordt een inspirerend programma voor jong en oud met spreekuren, workshops, een spectaculair afvalkunstwerk en stadswandelingen.”

Programma

Kijk voor het volledige programma op www.stadkamer.nl