Afbeelding
© Constance Captures

Rapper Rico komt na zeven jaar met nieuw nummer Spielberg

ZWOLLE - Na zeven jaar stilte rondom de Zwolse rapper Rico (43) komt op 7 juli zijn nieuwe track Spielberg uit. De heavy hiphop track is geproduceerd door Guan (25) en brengt Rico terug in de hiphopscene. 

De samenwerking tussen de producer en de ‘spitman for hire' kwam tot stand nadat de artiesten elkaar tegenkwamen bij De Fakkelteit. Spielberg mixt de rauwe hiphop style en recht voor z'n raap teksten van een van Nederlands meest gerenommeerde rappers: Rico met de frisse sound van producer Guan.
In 1997 vormde Rico samen met rapper Sticks en DJ Delic de hiphopformatie Opgezwolle; verantwoordelijk voor tracks als Hoedenplank en Verre Oosten. Nu is Rico, die zijn laatste soloalbum "Irie” in 2013 uitbracht, terug in een samenwerking met Guan. Deze producer timmert al sinds zijn vijftiende aan de weg in de industrie, en is de maker van tracks als Oprecht van NESS ft. Sticks en Hey Champ ft. Abel. Dit jaar kwamen de artiesten samen om een nieuw nummer op te nemen.
De release is het eerste resultaat van een samenwerking tussen productiehuis De Nieuwe Oost | pop en hiphoplabel Fakkelteit Recordings van Junte Uiterwijk (Sticks) waarbinnen jaarlijks rappers en/of hiphop-producers worden begeleid naar een release op Fakkelteit Recordings.