WVF won in 2019 de laatste editie van het Berend Elzerman-toernooi.
WVF won in 2019 de laatste editie van het Berend Elzerman-toernooi. Foto: Dik Leusink.

WVF en SVI weer op oefentoernooi bij VSCO '61

AMATEURVOETBAL - Na een jaar afwezigheid vanwege corona keert het Berend Elzerman-toernooi in Oosterwolde terug en uit Zwolle staan WVF en SVI wederom aan de start. Zwolsche Boys doet in tegenstelling tot de laatste editie niet mee.

Het toernooi georganiseerd door zaterdagtweedeklasser VSCO '61 begint op zaterdag 14 augustus en eindigt een week later. Er wordt gespeeld op zaterdag, woensdag, donderdag en zaterdag. Een maand later gaat de competitie van start (25/26 september). Naast eersteklasser SVI en tweedeklasser WVF doen DOS Kampen, KHC, asv Dronten en natuurlijk gastheer VSCO '61 mee. Asv Dronten neemt de plaats in van Zwolsche Boys. Alle ploegen komen drie keer in actie. Voor SVI een mooie gelegenheid om te kijken hoe het ervoor staat ten opzichte van DOS Kampen en KHC, met wie het uitkomt in 1D komend seizoen. VSCO '61 en asv Dronten spelen in 2G. WVF in 2H. 

Het toernooi wordt sinds 1982 georganiseerd en kon vorig jaar voor het eerst niet doorgaan. WVF is de winnaar van zowel de eerste editie in 1982 als de laatste in 2019.