Andere Koek, de winnaars van 2019.
Andere Koek, de winnaars van 2019. PR

Smartlappenfestival 2021

ZWOLLE - De organisatie van het Smartlappenfestival is blij en verheugd dat de 29e editie van het festival weer doorgaat.

De verkoop van kaarten voor het populaire Zwolse Smartlappenfestival begint in oktober. Het festival is dit jaar op zaterdagavond 6 november en wordt (als vanouds) gehouden in schouwburg Odeon aan de Blijmarkt.

De organisatie heeft tot nu toe zeven deelnemers, maar er is nog plek voor vier extra optredens. Al is er dit jaar wel een bijzondere voorwaarde: de smartlap mag niet over corona gaan, want ‘daar zijn we wel zooooo klaar mee’. Een andere voorwaarde is dat de smartlap op een bestaande melodie mag zijn, maar dat de tekst zelf moet zijn verzonnen.

Het duo Andere Koek won de vorige editie. Maar wie worden dit jaar gekroond tot Smartlappenkoningen of koninginnen? Andere Koek heeft al beloofd met hand en tand haar titel te zullen verdedigen.

Zie voor meer informatie over het Smartlappenfestival Zwolle: www.smartlappenfestivalzwolle.nl, facebook.com/smartlappenfestivalzwolle of Twitter: @SmartlapZwolle.