Het geheugen staat weer centraal in de 'Bovenkamer'

ZWOLLE – Mensen met vragen over het geheugen kunnen sinds dinsdag 1 juni terecht bij de Bovenkamer, een initiatief van SamenOuderen.

SamenOuderen is een beweging van WijZ welzijn, SamenZwolle en diverse (zorg)partners, waaronder Beter Thuis Wonen, ZwolleDoet, Icare, Driezorg, wijkcentrum de Bolder en Stadkamer. “Bij ouder worden horen ook zorgen, zoals zorgen over het geheugen”, ervaart SamenOuderen. “Een beetje vergeetachtig zijn hoort er vaak bij, maar er kan ook meer aan de hand zijn. Veel mensen vinden het spannend om hierover advies te vragen.”

De Bovenkamer is een inloopactiviteit/plek waar mensen met beginnende dementie, mantelzorgers en vrienden elkaar ontmoeten. SamenOuderen: “In huiselijke sfeer kunnen ze er samen een kop koffie drinken. Er is ruimte om vragen te stellen, voor een luisterend oor, maar ook om anderen te ontmoeten. De sfeer is laagdrempelig en ongedwongen. Er is altijd een professional aanwezig en er zijn verschillende thema’s die worden besproken. Aanmelden is niet nodig. Belangstellenden kunnen gewoon binnenlopen.”

De Bovenkamer wordt iedere dinsdag tussen 10.30 en 12.00 uur gehouden in De Bolder aan de Dobbe 29 in de Aa-landen. Wie vragen heeft over de Bovenkamer kan mailen naar info@wijz.nu. Deze activiteit is onderdeel van SamenOuderen.

Bekijk het complete aanbod op www. samenzwolle.nl/samenouderen.