Zwolse Zomerkermis 2021. Kermisattractie het Rad van Avontuur.
Zwolse Zomerkermis 2021. Kermisattractie het Rad van Avontuur. Pedro Sluiter

Rad van Avontuur heeft primeur op Zwolse kermis

ZWOLLE - De familie L. Steenbergen, van Zwolse komaf, meldt met grote trots dat Zwolle de primeur had van de comeback van het Rad van Avontuur. 

“Het is het oudste kermis spelletje van Nederland in een nieuw jasje. Vroeger werd het ook wel houtje touwtje genoemd of, nog langer geleden, de vogelen piek”, bericht de familie.

Prestatie

“Als kermisexploitant hebben we een ernstige en heel zware periode achter de rug. Corona heeft veel roet in het eten gegooid. Maar ook een zware brand in de woonwagen, waarbij we bijna alles zijn verloren, hebben de afgelopen jaren weinig goeds gebracht. We hebben de kop echter niet laten hangen. Met bloed, zweet en tranen weten we gelukkig toch nog deze prestatie neer te zetten, voornamelijk voor het Zwolse publiek.” 

Primeur

Het Rad van Avontuur had op de Zwolse kermis de primeur. “Met een zee aan luxe prijzen en grote beren, maar ook special voor de kindertjes, geven wij hen als openingsstunt van onze attractie altijd een leuke prijs mee naar huis. “Kortom de kindertjes hebben altijd prijs en krijgen bij ons altijd een cadeau”, besluit de familie.

Attracties

De aangepaste kermis stond van zaterdag 14 tot en met zaterdag 21 augustus opgesteld in Park de Wezenlanden. Het kermisterrein was omheind, zodat het kermisteam het terrein kon afsluiten als het te druk zou worden. In het park was ruimte voor ruim veertig attracties. Dit was volgens de gemeente Zwolle bijna net zo veel als voorheen in de binnenstad.