Berkum toont groeiende vorm in Steenwijk

(door Mark de Rooij)

AMATEURVOETBAL - Berkum heeft de oefencampagne afgesloten met een 2-1 overwinning op Alcides en daarmee veroverde het de Steenwijker Toren Cup. Het was de laatste oefenwedstrijd voor de Zwolse hoofdklasser omdat het treffen met Go Ahead Kampen is geschrapt.

Berkum toonde deze week de nodige verbetering ten opzichte van de eerdere oefenduels in deze voorbereiding. Gastheer d’Olde Veste ‘54 werd in Steenwijk met 0-2 verslagen. Berkum nam na de pauze afstand dankzij goals van Björn Bakker en gelegenheidsspits Marc van der Meulen. In de finale tegen Alcides keerden Chris van der Meulen en Martijn Brakke terug in de ploeg en de aanwinst van Staphorst toonde zijn klasse met twee vroege doelpunten. De zondaghoofdklasser uit Meppel kwam kort na de pauze terug in de wedstrijd, maar kreeg ondanks aanvallende intenties nauwelijks nog kansen op de gelijkmaker. Berkum trok de 2-1 voorsprong zonder al te veel problemen over de streep. 

Omdat de wedstrijd tegen Go Ahead Kampen, gepland op dinsdag 24 augustus, niet door ging, was dit de laatste oefenwedstrijd voor de start van de competitie. Op zaterdag 28 augustus begint Berkum met een thuiswedstrijd tegen AZSV.

Salverda Trofee

Met de start van het hoofdklasseseizoen barst ook de strijd om de topscorerstitel van Zwolle, de Salverda Trofee, weer los. Voor de overige, lager spelende clubs begint de competitie in het weekeinde van 25/26 september.