Salverda Trofee #15

AMATEURVOETBAL - De strijd om de Salverda Trofee barst komend weekeinde los. Op deze plek in de krant verschijnt dan weer na elke speelronde in het amateurvoetbal de nieuwe tussenstand van de Zwolse topscorers en de ploegen met de minste tegengoals, bij de mannen en de vrouwen. 

Er is nu ook al een tussenstand, maar die is vertekend omdat alleen Berkum in actie kwam, al vier keer. Hoofdklassers beginnen een maand eerder aan de competitie en dus is het voorlopig aan de andere goalgetters om een gat van zes punten te dichten. Chris van der Meulen scoorde namelijk al drie keer. Aan de andere kant incasseerde Berkum al zeven doelpunten in de eerste vier duels. Met vier punten uit vier duels is de seizoenstart dan ook allesbehalve goed.

De afgelopen twee seizoenen was er helaas geen uitreiking, maar de samenwerking tussen BrugMedia en Salverda Bouw is nu een vijftiende jaargang ingegaan. Na twee door corona afgebroken seizoenen is er goede hoop dat Stan Wissink en Erica de Bok, winnaars in 2019, eindelijk een opvolger krijgen.