Afbeelding
Foto: Waterschap Drents Overijsselse Delta

Waterschap informeert over versterking Stadsdijken

ZWOLLE - Medewerkers van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) gaan de wijk Holtenbroek in Zwolle in om het Definitief Ontwerp van het dijkversterkingsproject Stadsdijken Zwolle toe te lichten. 

Het mobiele Project Informatiepunt staat op zaterdag 25 september van 14.00 tot 17.00 uur bij Wijkboerderij De Klooienberg, woensdag 29 september van 14.30 tot 18.30 uur bij Winkelcentrum Holtenbroek, zondag 3 oktober van 13.00 tot 16.00 uur bij Wijkboerderij De Klooienberg, woensdag 6 oktober van 14.30 tot 18.30 uur bij Winkelcentrum Holtenbroek en zaterdag 9 oktober van 13.00 tot 17.00 uur bij de Twistvliettoren. Tenslotte houdt WDODelta ook nog een inloopbijeenkomst op donderdagavond 14 oktober van 19.00 tot 22.00 uur in Wijkcentrum Holtenbroek. Bij alle activiteiten worden de geldende coronamaatregelen in acht genomen.
Voor alle delen van de dijk zijn de details verder uitgewerkt tot het Definitief Ontwerp. De keuzes zijn gemaakt op basis van kosten, technische mogelijkheden en gevolgen voor de omgeving. Tijdens de wijktour geven projectmedewerkers toelichting op het ontwerp en is er gelegenheid vragen te stellen. Vervolgens werkt het waterschap het Definitief Ontwerp verder uit tot een uitvoeringsontwerp.
Er zijn volgens het waterschap verbeteringen nodig aan ongeveer 7,5 kilometer van de stadsdijken in Zwolle, van het landelijke Westerveld tot de woonwijk Holtenbroek en het industrieterrein Voorst. Samen met bedrijven, bewoners, Travers Welzijn, gemeente, provincie en Rijkswaterstaat bereidt het waterschap de plannen voor. Naar verwachting gaat medio volgend jaar de eerste schop de grond in. Meer informatie is te vinden op wdodelta.nl/stadsdijkenzwolle.
In het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP) werken waterschappen en Rijkswaterstaat samen aan de grootste dijkversterkingsoperatie ooit sinds de Deltawerken. Om overstromingen te voorkomen, worden de komende dertig jaar in heel Nederland vijftienhonderd kilometer aan dijken en vijfhonderd sluizen en gemalen versterkt.

Zie voor meer informatie hwbp.nl.