PEC treft De Graafschap

PEC ZWOLLE - Een thuiswedstrijd tegen De Graafschap. Dat is voor PEC Zwolle de uitkomst van de loting voor de eerste ronde van de KNVB Beker.

Op 26, 27 of 28 oktober speelt PEC Zwolle tegen de huidige nummer zeven van de Keuken Kampioen Divisie. De laatste keer dat de ploegen tegen over elkaar stonden was in het seizoen 2018/2019. Niet alleen in de competitie, maar ook in de beker. PEC won dat bekerduel met 5-2 en verloor vervolgens in de derde ronde. De afgelopen twee seizoenen was de tweede ronde het eindstation.

Art Langeler kwam al eens heel ver met PEC in de KNVB Beker. Tijdens zijn eerste periode als hoofdtrainer verraste PEC door als promovendus, in het seizoen 2012/2013, de halve finales te bereiken. PSV won toen in Zwolle met 0-3.

In De Graafschap treft PEC een ploeg die vorig seizoen op de laatste speeldag naast rechtstreekse promotie greep. Toen het in de nacompetitie direct werd uitgeschakeld door Roda JC, kostte dat trainer Mike Snoei de kop. Reinier Robbemond is de huidige trainer van de ploeg die met Rick Dekker en Ted van de Pavert twee voormalig PEC-spelers in de gelederen heeft.