Hoekstra ziet stijgende lijn Berkum; Chris aan de leiding

AMATEURVOETBAL - Mede dankzij een keeper die normaal gesproken in het tweede elftal onder de lat staat won Berkum zaterdag met 2-1 van Swift. De achterstand op nummer vier SC Genemuiden, de volgende tegenstander, is slechts twee punten.

"Je ziet ons nu wekelijk beter worden. Ik ben heel tevreden met de ontwikkeling van de spelersgroep", sprak trainer Arno Hoekstra na de tweede overwinning van dit seizoen.

Berkum, dat door de overwinning stijgt naar de negende plaats in de hoofdklasse B, begon goed aan de wedstrijd maar incasseerde desalniettemin na zeventien minuten de openingstreffer. Een paar minuten later stond het alweer gelijk door de tweede competitietreffer van Johnsen Bacuna.

In een verder gelijkopgaand duel stond Berkum-doelman Jasper de Visser zijn mannetje en de keeper van het tweede werd bij zijn debuut dan ook gelijk 'de man van de wedstrijd'. Chris van der Meulen maakte twintig minuten voor tijd de winnende vanaf elf meter nadat Bacuna in 'de zestien' omver was gelopen.

Voor Van der Meulen was dat alweer zijn vierde treffer van dit seizoen en daarmee gaat de Berkum-aanvaller duidelijk aan de leiding in de Salverda Trofee. Afgelopen weekeinde zijn ook de overige clubs in Zwolle aan de competitie begonnen en dus staat de tussenstand vanaf deze week weer op de achterpagina van deze krant en op www.facebook.com/salverdatrofeezwolle