Kirsten Wild vertelt

BAANWIELRENNEN - In het kader van een promotie-actie, de klanten verwenweek, komt Kirsten Wild zaterdag vertellen over haar olympische medaille bij Scholten Fietsgoed (Luttekestraat 13).

De al jaren in Zwolle woonachtige renster veroverde dit jaar op de Olympische Spelen in Tokyo de medaille die nog in haar prijzenkast ontbrak. Het was weliswaar geen goud, maar brons op het baanonderdeel omnium voelde voor Wild desalniettemin als een bekroning van haar carrière. Wild doet nog mee aan de WK baanwielrennen (20-24 oktober in Roubaix), waar ze uitkomt op de koppelkoers (met Amy Pieters) en op de puntenkoers. Daarna ze zet ze een punt achter haar imposante loopbaan. Met onder meer acht Europese titels en acht wereldtitels op de baan is Wild één van de meest succesvolle Nederlandse sporters van het laatste decennium.

Iedereen is welkom, maar aanmelden is verplicht via www.fietsgoed.nl. Dat kan voor twee tijdstippen,15.00 uur en 16.00 uur. Voor deze activiteit is een geldig coronatoegangsbewijs nodig. 

Van Beek vindt Zwolse sponsor op weg naar Beijing

SCHAATSEN - Lotte van Beek haalt nog één keer alles uit de kast halen om haar olympische droom waar te maken en krijgt daarbij hulp van Arslan & partners Advocaten.

Als lid van de selectie van Gewest Friesland heeft de Zwolse schaatster prima faciliteiten, wel ontbreekt de steun van NOC-NSF en een commercieel team. Voor extra trainingsimpulsen is dit een enorme uitdaging. Een hoogtestages zoals onlangs in Italië financiert Van Beek zelf, want ze gaat voor niets minder dan goud op de 1.500 meter in Beijing, volgend jaar februari. 

Het sponsorbedrag is niet bekend gemaakt, maar Arslan & partners advocaten stelt Van Beek in staat om haar trainingsprogramma de benodigde impulsen te geven op haar Road to Beijing.