Berkum niet langs ASV de Dijk

VOETBAL - Berkum is tegen ASV de Dijk blijven steken op een remise. Beide clubs kwamen niet tot scoren.

ASV de Dijk ging fel van start. De Amsterdammers stichtten gevaar met lange ballen op de rappe vleugelspelers. 

Dat leidde tot verschillende kansen. Vlak voor rust voorkwam keeper Max Klink van ASV de Dijk een voorsprong van de thuisploeg.

De bezoekers konden het energieke spel niet volhouden en zakten in de tweede helft weg. Berkum was de bovenliggende partij. 

De ploeg kreeg verschillende kansen om de winst naar zich toe te trekken. Chris van der Meulen nam in kansrijke positie de bal niet goed aan. 

Frank van der Burg kopte net naast en een goede kans van Roy van der Stouwe mondde uit in een inzet die naast het doel belandde. ASV-goalie Klink tikte een schot van Ivar Nijboer over het doel en Frank van der Burg wist de bal uit een scrimmage net niet binnen te werken.

Berkum bracht meer strijdlust dan een week eerder tegen Sportclub Genemuiden, maar liet teveel kansen liggen. De ploeg stapte dan ook met een zuur gevoel van het veld. 

“We hebben twee punten laten liggen", was de conclusie van Berkum-trainer Arno Hoekstra.  "Aan de bal waren we beter en we hebben genoeg kansen gehad, maar dan moet je de trekker wel overhalen.”

Door de remise is Berkum een plek gezakt en staat het nu op een twaalfde plaats in de hoofdklasse B. 

Uitslagen Zwolse clubs:

1D: Hierden-SVI 0-2. 2H: Hulzense Boys-Be Quick '28 6-2, Enter Vooruit-ZAC 1-2, WVF-IJVV 1-4. 3C: BAS-HTC 1-0, Zwolsche Boys-DSV '61 0-2. 4D: 't Harde-Wijthmen 1-0, 's-Heerenbroek-VSW 1-3, Wilsum-CSV '28 2-2, VHK-Dieze West 2-3. 

Zondag: 4G: Haarle-SV Zwolle 3-0, FC Ulu Spor-Sportlust Vroomshoop 2-3. 

KNHS-Eventingwedstrijd in Hattem

PAARDENSPORT - Op de Molecaten Ruiterdag in Hattem, zaterdag 16 oktober, is dit jaar ook weer een KNHS-eventingwedstrijd. De KNHS-eventingwedstrijden in de klassen B(eginner) voor paarden, L(icht), M(idden) en Z(waar) voor pony's, inclusief KNHS-regiokampioenschap klasse Z voor Gelderland/Flevoland, begint zaterdag 16 oktober om 10.00 uur.

Rond 17.00 uur komt de laatste deelnemer over de finish in de bossen van het Hattemse landgoed Molecaten. Een deel van de B-dressuur wordt op vrijdagmiddag 15 oktober verreden. 

Het is een samengestelde wedstrijd (SGW) wat inhoudt dat er drie onderdelen aan bod komen; dressuur, springen en cross-country. 

De wedstrijd wordt mogelijk gemaakt door hoofdsponsors Drieklomp, Connect Logopedie, FleetGo, Molecaten en Traffic Supply. 

Kijk voor alle actuele info en de plattegrond op www.molecatenruiterdag.nl.