Afbeelding
Foto: BrugMedia

´Met goede winterbanden heb je meer grip´

Veiligheid. Dat is het sleutelwoord bij Retro, specialist in banden en wielen. Daarnaast is Retro een allrounder in het onderhoud van auto's. Nu da dagen korter en de temperaturen lager worden, is het weer tijd om de zomerbanden te vervangen voor winterbanden. 

“Met goede winterbanden heb je meer grip", zegt Maarten Reeder, eigenaar van het Zwolse bedrijf, gevestigd aan de Marconistraat 3 op bedrijventerrein Marslanden. “De banden zijn jouw contact met de weg en dat moet gewoon goed zijn.” Winterbanden hebben meer grip als de temperatuur onder de 7 graden gaat. “Winterbanden hebben en ander samenstelling van het rubber dan zomerbanden. Maar ook een ander profiel, de lengte- en dwarsgroeven, zijn anders. Dat zorgt voor een betere afvoer van nattigheid. Niet alleen van water, maar ook blubber en takjes.”

Maarten merkt al dat mensen de banden wisselen. “We hebben onze vaste klanten al een mail gestuurd.” Zo voorkomt Retro dat er ineens een run is op winterbanden als de eerste sneeuw valt. “Want vooruitzien is ontzorgen”, vindt Maarten. Adviseren hoort bij de service die Retro biedt. “Wat een goede band is voor je auto hangt bijvoorbeeld mede af van de auto die je rijdt. Een auto van 1.500 kilo heeft nu eenmaal ander schoeisel nodig dan eentje van 1.000 kilo. Kies je voor een hoogwaardige band, dan zie je dat weer terug in een gunstiger verbruik. Veiligheid staat bij ons voorop. Flexibiliteit en meedenken met de klant zijn andere belangrijke zaken.”

Retro BV
Marconistraat 3

8013 PK Zwolle
(038) 458 28 63

www.retrobv.nl