PvdA wil een betere onderbouwing

ZWOLLE – De PvdA zegt nog steeds veel vragen te hebben bij het Stedenbouwkundig Ontwikkelplan Zwarte Waterzone. In dit plan wordt gesproken over bouwen in de uiterwaarden van de Zwarte Water. 

Fractielid Herman Sieben: “Er ontbreekt teveel informatie. Dat betekent dat de raad geen besluit kan nemen. Het plan dat er nu ligt, is niet beslisrijp.” Leden van de Partij van de Arbeid trokken zaterdag 16 oktober de wijk in om te horen wat er leeft en speelt bij bewoners in Holtenbroek. Daaruit blijkt dat er veel vragen zijn: ‘Wat gebeurt er wanneer een gebied hier overstroomt? En als er naast extra woningen ook nog eens een hotel gebouwd wordt, dan krijg je meer verkeer. Moet dat allemaal over de bestaande wegen door de wijk? Kunnen onze kinderen straks nog wel veilig naar school?’ De PvdA vraagt daarom nogmaals aan het college wat de gevolgen zijn voor bewoners van Holtenbroek.

Zorg

“Onze partij staat nog steeds op het standpunt dat er niet gebouwd moet worden in de uiterwaarden van het Zwartewater bij Holtenbroek. De overstromingen afgelopen zomer in Limburg en het rapport van het klimaatpanel van de Verenigde Naties zijn daarvoor extra argumenten”, benadrukt Sieben. “Ook zijn bij de huidige bouwplannen geen oplossingen in kaart gebracht voor een toenemende verkeersdruk in Holtenbroek.” Volgens de PvdA moeten die plannen tegelijk worden ontwikkeld. “De verkeersdrukte in Holtenbroek is een terechte zorg van bewoners. Dat kun je toch niet laten liggen totdat je klaar bent met bouwen? Hou de plannen nogmaals tegen het licht”, bepleit Sieben. “Het plan wat er nu ligt is niet rijp om een besluit over te nemen, de consequenties zijn niet te overzien.”

Op de website zwolle.pvda.nl staat een overzicht van de vele vragen die bij de bewoners van Holtenbroek én de PvdA-fractie leven.