Hopen op 'het begin van iets moois'

(door Mark de Rooij)

PEC ZWOLLE - Natuurlijk hopen aanvoerder Bram van Polen en trainer Art Langeler dat de eerste driepunter voor PEC een mooie reeks in gang zet, maar dat het spel tegen Heracles daar niet direct aanleiding voor gaf, zagen zij ook. 

“In de eerste helft zijn we nog wel beter, maar in de tweede helft voetballen we niet goed meer. We krijgen nog wel een kans met Gervane Kastaneer, maar ik vond hun beter in de tweede helft. Dat is ook een beetje spanning denk ik, we hinken op twee gedachten. Je wilt graag de nul houden maar ook die overwinning pakken. Dat is lastig in de fase waarin wij zitten", zegt Van Polen, die naar eigen zeggen wel kon janken van blijdschap na zijn benutte strafschop. Hij bezorgde PEC in de tiende wedstrijd de eerste driepunter van het seizoen. "Dit hadden wij allemaal nodig. Iedereen, de club, de supporters, de stad. De supporters zijn zo achter ons blijven staan en daar verdienen ze alle respect voor. Dan wil je zo zoiets teruggeven en ik ben zo blij dat dat eindelijk een keertje lukt. Laten we hopen dat dit het begin is van iets moois.”

Trainer Art Langeler is dolblij, maar ook reëel genoeg om geen hooggespannen verwachtingen te hebben richting de komende duels. De achilleshiel van PEC dit seizoen, het creëren en benutten van kansen, werd ook in de wedstrijd tegen Heracles bloot gelegd. "Het echt los spelen van een tegenstander, het komen tot grote kansen, dat is moeizaam", weet Langeler. "We staan nog steeds onderaan. Het is ook niet zo dat we Heracles overklast hebben. Zo goed zijn we ook niet. Maar als we ergens een inhaalrace willen inzetten, is nu het moment."