Jeffrey de Nooijer scoorde vier keer in de eerste vijf competitieduels voor Dieze West.
Jeffrey de Nooijer scoorde vier keer in de eerste vijf competitieduels voor Dieze West. Foto: Pedro Sluiter

Salverda Trofee; Dieze West-trein is vertrokken met De Nooijer als doelpuntenmaker en aanspeelpunt

(door Mark de Rooij)

AMATEURVOETBAL - Balletjeswachters, stormrammen, pinchhitters, werkpaarden en paradepaardjes. In het klassement van de Salverda Trofee vinden we doelpuntenmakers in allerlei gedaantes terug. In deze rubriek laat De Swollenaer het licht schijnen op een aanvaller met vier vaste vragen. Deze week is het de beurt aan Dieze West-spits Jeffrey de Nooijer.

Als De Nooijer nog eens een kampioenschap wil vieren, dan moet het dit seizoen gebeuren. De Nooijer maakte 150 competitiedoelpunten en is al meer dan eens gepromoveerd, maar kampioen worden is de inmiddels 32-jarige spits nog niet gelukt. Als de voortekenen niet bedriegen, komt daar dit seizoen verandering in. 

Met de spits als aanspeelpunt en daar omheen bewegende mensen als Wahid Shimeri, Levi El Atiaoui en de vanaf het middenveld bijsluitende Faisel El Atiaoui en Dani Lohman heeft Dieze West een winnende formule in handen in 4G. De Nooijer scoorde, net als Shimeri, al vier keer en El Atiaoui en Lohman maakten er ook al drie.

De ploeg van trainer Tom IJzerman was voorafgaand aan dit seizoen al de favoriet en maakt die status voorlopig waar met vijf overwinningen in de eerste vijf duels. "Het is niet altijd even leuk voetballen, maar dat wisten we vantevoren", doelt De Nooijer op tegenstanders die 'de bus' voor het doel parkeren en alles doen om Dieze West het voetballen onmogelijk maken. Tot nu toe is dat nog niet gelukt. 

Hoe oud was je toen op voetbal ging en was het al snel duidelijk dat jij een doelpuntenmaker was?

"Ik was vier toen ik bij WVF begon. Doelpunten maken zat er al gelijk in. In de E'tjes maakte ik een seizoen meer dan honderd goals. Later ging ik naar Zwolsche Boys en bij ZAC maakte ik mijn debuut in het eerste."

Hoe belangrijk zijn doelpunten voor jou?

"Belangrijk, maar niet zo belangrijk als winnen. Als ik in een wedstrijd geen kansen krijg, baal ik, maar als ik kansen krijg en die mis ik: daar kan ik echt chagrijnig van worden. Ik heb voor dit seizoen een doel gesteld van twintig competitiegoals. Als wij zo doorgaan met Dieze West, moet dat zeker lukken."

Juich je altijd op dezelfde manier na een doelpunt?

"Nee, ik juich altijd verschillend eigenlijk. Ik heb wel eens gekke dingen gedaan. Zoals? Ik zat bij Herman Oosterhaar een keer op de bank omdat ik net terugkwam van vakantie. Toen ik erin kwam en scoorde, rende ik langs hem, zo met de armen over elkaar. Hij kon dat wel hebben. Ik heb een heel goede band met hem. Verder altijd juichen met degene die de assist geeft."

Wat betekent de Salverda Trofee voor jou?

"Het zou leuk zijn als ik dit seizoen eens op het podium kom. In Kampen ben ik een keer derde geworden (2017/2018, MdR). Maar in Zwolle was het elke keer net niet. Ik was een keer goed op weg toen ik bij EDON speelde (2012/2013). Ik had er al 23 inliggen en toen nekte een schorsing van zoveel wedstrijden me. Bij Zwolsche Boys had ik ook een goed seizoen (2019/2020) totdat corona er een einde aan maakte."