Dieze West worstelt en komt boven tegen 't Harde

(door Mark de Rooij)

AMATEURVOETBAL - Jeffrey de Nooijer raakte gaandeweg het duel tegen 't Harde steeds gefrustreerder over de scheids en zijn assistent aan de zijlijn, maar gaf in de laatste minuut met een corner wel de assist voor de winnende treffer (1-2) van Faisel El Atiaoui.

Het wilde allemaal net niet lukken bij De Nooijer, die zich bovendien groen en geel ergerde aan de vlagger van dienst en een scheidsrechter die volgens hem 'de middencirkel niet uitkwam'. "Ik was wel even bang dat-ie dit ook weer ging affluiten", zegt de spits over de treffer die Dieze West in extremis de drie punten opleverde, en de vijfde zege in vijf duels. "Die grens deed z'n best voor 't Harde. Hij vlagde alles af. Daar wordt je wel een beetje moe van, na de tiende, twaalfde keer", zegt De Nooijer, die steeds gefrustreerder raakte. "Het was zeker niet mijn beste wedstrijd. Maar het was van ons allemaal niet de beste wedstrijd."

"Dit zijn wedstrijden die wij in het verleden niet gewonnen hadden", denkt trainer Tom IJzerman, die De Nooijer zag worstelen. "Maar in eerder wedstrijden was hij altijd belangrijk. Met goals, en als aanspeelpunt. We weten precies hoe we hem moeten bedienen. In de voeten en van daaruit kunnen we met lopende mensen iets creƫren. Dat werkt heel goed. Hij is voor ons heel erg belangrijk. En het is niet alleen een goede speler, maar hij ligt ook goed in de groep", aldus IJzerman over de 32-jarige spits met wie hij ook nog een seizoen samenspeelde in de hoofdklasse met Dieze West (2015/2016).