(vervolg voorpagina)

College investeert

ZWOLLE - Het Zwolse college heeft verder ambitieuze plannen op het gebied van toerisme. “In het Toeristisch Perspectief staat dat in 2030 iedere Zwollenaar profijt van toerisme ervaart en trots is op de Hanzestad. Zwolle gaat een jaarrond, duurzaam en experimenteel aanbod bieden aan al haar inwoners en bezoekers. Hiervoor wordt verspreid over de stad en daarbuiten geïnvesteerd in de vrijetijdsector, wordt de gastvrijheid vergroot en gezocht naar duurzame mobiliteitsoplossingen.”

Bij een groeiende stad hoort een voor alle inwoners en bezoekers interessant aanbod van evenementen, stelt het college. “Zwolle heeft al een mooie evenementenagenda, maar dit kan worden versterkt en uitgebreid. Daarom komt er de komende jaren financiële ruimte voor zowel bestaande als nieuwe initiatieven. Extra aandacht krijgen evenementen voor jongeren en evenementen met een nationale uitstraling.”

Hanze 2023

Samen met de negen andere Hanzesteden in Nederland wordt in 2023 het themajaar Hanze georganiseerd. Het aanbod dat hiervoor wordt ontwikkeld gaat Zwolle in binnen- en buitenland steviger op de kaart zetten, verwacht het college. “Maar misschien nog wel belangrijker: het Hanzejaar en alles wat hiervoor wordt georganiseerd, gaat bijdragen aan de verbinding tussen inwoners, die daarna nog trotser op hun stad zullen zijn.”

Programmering

Wethouder Cultuur, Toerisme en Evenementen, Monique Schuttenbeld: "Ik zie Zwolle in de toekomst voor me als een stad waar voor iedereen, elke dag iets te ontdekken en te beleven valt. Waar waarde wordt toegevoegd aan de levens van mensen die hier wonen, werken of Zwolle bezoeken. Een stad met een grootstedelijke programmering en een cultureel klimaat, dat meetelt op zowel lokaal, nationaal als mondiaal niveau. Ik kijk ernaar uit om hier samen met inwoners en partners in de stad aan te gaan werken.”

Het college heeft de uitvoeringsagenda’s en bijbehorende investeringsvragen voor kunst, cultuur, toerisme en evenementen aangeboden aan de gemeenteraad. Deze aanvragen worden voor besluitvorming meegenomen in de begrotingsbehandeling van 2022.