Herfstwandelen in Windesheim met de Soroptimistenclub

ZWOLLE - Soroptimistclub Zwolle heeft voor zondag 14 november een benefiet herfstwandeling op Landgoed Windesheim bij Zwolle georganiseerd. Vertrekken kan tussen 13.30 en 14.30 uur aan de Windesheimerweg 2.

De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur en is geschikt voor volwassenen én kinderen. Tijdens de wandeling worden deelnemers getrakteerd op muziek en gedichten. De rentmeester van het landgoed geeft een toelichting met volop aandacht voor natuur en historie. 

Voorafgaand aan de wandeling krijgen de deelnemers koffie/thee met taart en aansluitend warme herfstsoep, een hartig hapje en een drankje. De activiteiten en traktaties zijn bij de prijs inbegrepen. Aanmelden kan via activiteitvansoroptimistzwolle@gmail.com. Volwassenen betalen 20 euro en kinderen 12,50 euro.

Perspectief

De opbrengst van deze wandeling is bedoeld voor het project Trees for Life. Het project is opgezet in het kader van honderd jaar Soroptimisme in Nederland. Het doel is vrouwen in Mali te ondersteunen, helpen met het planten en onderhouden van bomen, ondersteunen bij het verbouwen van voldoende voedsel zodat ze in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Vrouwen krijgen zo perspectief op een betere toekomst voor zichzelf en hun gezin. 

Met het planten van bomen wordt The Great Green Wall gebouwd waardoor Mali een leefbaarder land moet worden.