TIZ brengt stuk rond Alma en Gustav Mahler

ZWOLLE – Theater Initiatief Zwolle (TIZ) heeft eind 2019 het idee opgevat een aantal voorstellingen te maken rond vrouwen van en rond componisten. Het gaat om een serie van drie projecten in de cyclus ‘Gesmoorde Stemmen’.

De voorstellingen draaien om Fanny en Felix Mendelssohn, Clara en Robert Schumann en om te beginnen om Alma en Gustav Mahler. In ‘Gesmoorde Stemmen’ is het centrale thema toegespitst op het spanningsveld tussen componisten en hun partners. In hoeverre werden en worden kunstuitingen van vrouwen door mannen onderdrukt?

De eerste van de cyclus is De Gesmoorde Stem van Alma Mahler en gaat over de relatie tussen Alma en Gustav Mahler. Uitgangspunt is geworden Alma op leeftijd, die zowel de huidige confrontatie met haar dochter aangaat, als ook terugkijkt op haar kleurrijke maar ook roerige leven. De dochter heeft haar eigen roerselen, die ook terugkomen in haar werk als beeldhouwer. De persoon Mahler zelf komt ten tonele als de verbeelding van Alma's gedachten en herinneringen.
Met de beide musici zijn de nodige afstemmingcontacten geweest over de keuze van de liederen van Alma en Gustav, zoveel mogelijk aansluitend bij de verschillende scenes. Voor de speel locatie heeft TIZ gekozen voor de Doopsgezinde kerk aan de Wolweverstraat.
De speeldata en -tijden zijn donderdag 18 november 19.30 uur, vrijdag 19 november 19.30 uur en zaterdag 20 november 14.00 uur. Kaarten bestellen via reserveren-knop op www.tiz.nu of per e-mail aan info@tiz.nu.