PEC Zwolle-middenvelder Dean Huiberts vangt Issa Kallon op in de wedstrijd tegen Cambuur (1-2).
PEC Zwolle-middenvelder Dean Huiberts vangt Issa Kallon op in de wedstrijd tegen Cambuur (1-2). Foto: Pedro Sluiter

PEC Swollenaer Vragenvuurtje; Dean Huiberts zet volgende stap het liefst in Nederland, tenzij Spanje belt

(door Mark de Rooij)

PEC ZWOLLE - Aan de hand van acht stellingen maken we nader kennis met een speler van PEC Zwolle, die we vervolgens aan het woord laten over de thuiswedstrijd van het weekeinde (zie kolom rechts). Na de aftrap van Bram van Polen is het nu de beurt aan Dean Huiberts.

1. 'Voetbal is oorlog' of 'Voetbal is liefde.'

"Allebei. Voetbal vind ik het leukste om te doen, dus dat is wel mijn liefde. Maar als je eenmaal op het veld staat, is het wel oorlog. Want je wilt winnen en daar doe je alles aan." 

2. 'Geld moet rollen' of 'een appeltje voor de dorst.'

"Je moet genieten maar je moet geen domme dingen met geld. Sparen is belangrijk, maar je kunt wel leuke dingen doen natuurlijk. Na het tekenen van mijn eerste profcontract heb ik aardig ingeslagen wat betreft nieuwe kleding. Maar die kon ik toen ook wel gebruiken."

3. Na mijn voetbalcarrière: blijf ik werkzaam in de voetballerij/zien ze mij niet meer terug.

"Ik denk dat ik het spelletje te leuk vindt om er afscheid van te nemen. Het trainerschap lijkt me heel leuk. TC3 heb ik gehaald. Onze trainer heeft bij de bond gewerkt en heeft aan de spelers gevraagd of ze nog een trainerscursus wilden doen. Dus misschien via de trainer nog aan TC2 beginnen, maar dat is even kijken."

4.  In mijn vrije tijd: rust ik thuis uit/ga ik erop uit, leuke dingen doen.    

"Ik ben wel iemand die veel rust neemt. Ik ga naar huis, pak m'n rust, goed herstellen. Vaak op de Playstation met vrienden, teamgenoten. Samen met Thomas van den Belt, Mike Hauptmeijer, Thomas Buitink. Dan spelen we met z'n vieren online tegen andere spelers, headsets erbij. Dat is wel heel leuk."

5. 'De VAR is een zegen voor het voetbal' of 'De VAR maakt het spel kapot.'

"Ik heb het er niet zo mee. Kijk, als een bal net of niet over de lijn is, helpt het natuurlijk. Soms duurt het ook heel lang en wil je gewoon lekker voetballen. Je speelt er nu ook mee, eerlijk gezegd. Als er iets gebeurt, ga je langer blijven liggen. Dan weet je dat ze er misschien naar gaan kijken. Ja, natuurlijk deed ik dat ook tegen Heracles." 

6. In een belangrijke wedstrijd bij een 0-0 stand: na een mooie solo op de paal schieten of met een schwalbe een strafschop versieren.

"Het tweede, natuurlijk. Ik doe echt alles voor de winst. Op de paal is geen goal, dus dan win je niet. Ik ben ook voetballiefhebber, maar ik doe wel echt alles voor de winst. Dat gaat boven de schoonheid, voor mij."

7. Kampen of Zwolle

"Kampen. Daar ben ik geboren, heb ik m'n hele leven gewoond. Als ik door Kampen loop, zie ik mensen van vroeger. Ja, dat is mijn stad."

8. De volgende stap in mijn carrière zet ik: in Nederland, of in een buitenlandse competitie.

"Ik zou eerst in Nederland nog een stapje willen maken. Wanneer weet ik eerlijk gezegd nog niet. Ik zou nog niet zo jong naar het buitenland willen. Of er moet iets heel moois komen. Ik heb altijd gezegd dat ik in Spanje wil voetballen, dus zo'n kans zou ik niet zo snel laten schieten. Dat zou heel moeilijk zijn in ieder geval."