'Persoonlijk heb ik nog wel hoop'

(door Mark de Rooij)

PEC ZWOLLE - Dean Huiberts beleefde weinig plezier aan zijn eerste doelpunt in de eredivisie. De middenvelder stond er verslagen bij in de mediaruimte na het 1-2 verlies tegen Cambuur. "Maar we moeten hoop en vertrouwen houden. Dat is belangrijk."

Waar PEC Zwolle hoop uit moet putten op een avond als die van zaterdag, weet Huiberts ook even niet. Hij houdt zich maar vast aan eerdere optredens, wedstrijden waarin de hekkensluiter van de eredivisie wel aanspraak maakt op meer. 

"We kunnen echt goed voetballen en ik geloof dat we niet horen te staan waar we nu staan. Dat we beter zijn dan dat. Dat geloof moet niet weggaan. Persoonlijk heb ik nog wel hoop. Je moet hoop en vertrouwen houden. Dat is lastig als het slecht gaat, maar dat is wel belangrijk", zegt Huiberts.

Dat het anders moet weet hij ook, maar hoe precies? "Misschien wordt er nu ander voetbal gevraagd. Degradatievoetbal is knokken, gas geven. Soms hoeft het dan niet mooi. Het is niet het voetbal van PEC Zwolle, wij willen voetballen. Maar ja, misschien kan dat wel niet."

Trainer Art Langeler denkt niet dat PEC de spelers heeft om het over de fysieke boeg te gooien. "Dat zit niet in dit team. Maar we zullen ons wel moeten realiseren dat we een stapje erbij moeten doen, willen we resultaat halen. Iedereen doet hard z'n best, maar soms zit een stapje meer doen ook in... grinta, een mooi Spaans woord daarvoor. Alles eraan doen om een resultaat te halen. Daar moet ik mee aan de slag."