'Je kunt niet met vijf, zes punten de winterstop in'

(door Mark de Rooij)

PEC ZWOLLE - Kostas Lamprou was blij dat hij voor de tweede keer dit seizoen in de eredivisie de nul hield, maar de teleurstelling over het puntverlies tegen RKC Waalwijk (0-0) overheerste bij de doelman.

Lamprou (30) beseft dat PEC Zwolle in de komende wedstrijden toch echt een keer een driepunter moet gaan pakken om niet in de winterstop al voor een onmogelijke missie te staan.

“Je kunt niet met vijf, zes punten de winterstop in. Vorig jaar zag je Emmen, zeven punten. Na de winterstop een heel goede reeks neergezet -hoe vaak zet je zo’n reeks neer?- en alsnog hebben die het niet gered. Dus hoe vaak gebeurt zoiets? Je kunt wel zeggen dat andere ploegen ook punten gaan laten liggen, maar daar mag je niet vanuit gaan", aldus de doelman, die wel te spreken was over het optreden van PEC Zwolle in een leeg MAC3PARK stadion. Net als trainer Dick Schreuder zag hij progressie ten opzichte van de voorgaande duels. 

"We hebben in ieder geval gestreden, energie geleverd, meters gemaakt. Als de wil er is en we blijven die meters maken, gaan die punten op een gegeven moment wel komen. Alleen dat moet eigenlijk wel zo snel mogelijk, want de tang wordt steeds strakker. Op een gegeven moment heb je geen tijd meer om het te corrigeren. Dat moeten we ons wel beseffen”, aldus Lamprou, die zelf een lekkere wedstrijd keepte en voor de tweede keer dit seizoen de nul hield. Veel had de kleine Griekse doelman niet te doen tegen de club waar hij vorig seizoen onder contract stond, maar met alert ingrijpen op de momenten dat RKC gevaarlijk werd, kon hij terugkijken op een foutloos optreden.