Van Kersbergen gestopt als coach HC Zwolle


(door Harry Bouwhuis)

HOCKEY - Coach Bart van Kersbergen houdt het voor gezien als hoofdcoach bij de vrouwen van HC Zwolle, momenteel hekkensluiter in de overgangsklasse. De oud-international voert tijdgebrek aan als reden om te stoppen.

"Ik ben docent en in die hoedanigheid ook daarnaast nog betrokken bij een aantal projecten. Ik heb eens bijgehouden wat dat mij met het hockey erbij aan tijdsinspanning kost. Ik ben tot de conclusie gekomen dat het niet meer lukt om het allemaal op een goede manier te combineren. Ik vind dat ik nu aan de bel moet trekken. Want de club heeft in deze lastige situatie bij de vrouwen duidelijkheid nodig. Handhaving in de overgangsklasse staat immers voorop. Ik wil totdat de competitie in maart weer begint ook met alle plezier meedenken", zegt Van Kersbergen.

HC Zwolle vindt het jammer dat een geroutineerde en ook gerespecteerde coach als Van Kersbergen stopt. "Bart heeft zijn afweging gemaakt", zegt bestuurslid tophockey Erik Brunekreef. "Daar moeten we respect voor hebben. We gaan per direct een traject in om een oplossing te vinden met het liefst een coach ook voor de langere termijn. Gelukkig is er nog een groep gemotiveerde mensen rondom het team dat meedenkt."