Ledlamp de wijk in, energieslurper eruit

ZWOLLE - Jong Blauwvinger Energie zet zich in om de energievoorziening van Zwolle te verduurzamen. Inwoners in Zwolle-Zuid kunnen op 2 december vanaf 19.00 uur meedoen met de energykillerrace.

“Iedereen heeft wel een energieslurper in huis staan, een oude vriezer of een oude televisie”, volgens Jong Blauwvinger. Voor de ‘race’ gaan op 2 december teams van twee tot vier personen de wijk in. De teams bestaan uit leden van Jong Blauwvinger Energie, JongRES en buurtbewoners. Elk team heeft een aantal straten. Het is de vraag welk team de grootste energieslurper ophaalt en in welke straat de meeste energieslurpers worden opgehaald. Zo kan zowel het team als een buurtgenoot winnen.
De straat waaruit de meeste energieslurpers verdwijnen, wint als straat/buurt een Warme Burendag. Een gezellige en nuttige middag, waar iedereen welkom is voor een hapje, een drankje, muziek en een leuke verrassing inclusief gratis materialen en hulp om energiebesparende maatregelen te treffen. Jong Blauwvinger gaat onder meer aan de slag met het zuinig instellen van de cv-ketel, radiatorfolie plakken en het bestrijden van tocht bij deuren en ramen.

"Goed voorbeeld doet goed volgen”, volgens de initiatiefnemers. "Welke wijk gaat de uitdaging aan en zegt: wij halen nóg meer energieslurpers op dan Zwolle-Zuid. Alle beetjes helpen." Wie wil meedoen en energieslurpers wil ophalen of ook een EnergyKillerRace in de straat wil doen, kan mailen naar
jong@blauwvingerenergie.nl.