Kerstsingle: 'Geef een beetje licht door'

ZWOLLE - Singer-songwriter Pieter Leendertse uit Zwolle heeft een kerstsingle gemaakt: 'Geef een beetje licht door'. Het liedje is vanaf vrijdag 10 december te beluisteren via Spotify en alle andere streamingkanalen.

Pieter woont in Zwolle aan de gracht. "Dat is vaak de inspiratie voor het schrijven van mijn liedjes. Lopend langs het water denk ik na over mijn leven en dingen die mij bezighouden. Dit verwerk ik in mijn songs." 

Hij begon als drummer, speelde gitaar in diverse bands en koos uiteindelijk voor gitaar en zang. “Voor mij is dit de meest pure vorm van muziek maken. Met mijn stem kan ik laten horen wie ik ben en een inkijkje geven in mijn belevingswereld door middel van mijn teksten."

Bij het schrijven van nieuwe songs neemt hij zijn muzikale helden zoals Amos Lee, Coldplay, Ed Sheeran, Jason Mraz en George Ezra in zijn achterhoofd mee. 

Digitale bijeenkomst van Co-llege

ZWOLLE - Co (voorheen Creatieve Coöperatie Zwolle) houdt donderdag 16 december vanaf 14.30 uur een digitale startbijeenkomst. Co-llege is een toegankelijk loket, waar (startende) ondernemers binnen de creatieve sector terecht kunnen met hun (ondernemers)vraagstukken, waar zij kunnen netwerken en kennissessies & workshops kunnen volgen. Co-llege initieert en matcht tussen vraag en aanbod. Met inspirerende sessies, één-op-één gesprekken en het leerprogramma Route Ondernemerschap, verwerven creatieve ondernemers, kunstenaars, makers én jong talent inzichten en vaardigheden om hun ondernemerschap verder te professionaliseren.

Tijdens de digitale bijeenkomst worden alle ins en outs verteld, wordt met samenwerkingspartner Cultuur+Ondernemen teruggeblikt en geeft Nienke van der Wal gastcollege.

Aanmelden via https://cozwolle.nl/co-llege/ 

Impuls voor spoor Zwolle - Duitsland 

ZWOLLE - Het nieuwe Duitse coalitieakkoord en recente onderzoeksresultaten geven een belangrijke impuls aan de plannen voor de spoorverbindingen Zwolle-Twente-Münster en Hengelo-Dortmund. Met een investering van in totaal 100 miljoen euro kunnen in een eerste stap rechtstreekse grensoverschrijdende treinverbindingen tot stand worden gebracht. Elektrificatie van het traject kan al in 2030 gereed zijn. 

Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van het Nederlands-Duitse spoorproject EuregioRail. Ook het nieuwe Duitse coalitieakkoord zet in op grensoverschrijdende spoorverbindingen. Steun van de beide regeringen voor opname van de verbinding Zwolle-Enschede-Münster in het trans-Europese vervoersnetwerk is nodig om in aanmerking te komen voor Europese financiering.