Livestream Open Ton met sfeervolle liedjes

ZWOLLE - De laatste Open Ton-livestream van het jaar wordt gehouden op donderdag 9 december. Ook nu gebeurt dat weer vanuit de studio van Art of Music van Menno Beijer in Zalk. 

De setting is nu Menno and Friends. Te horen zijn liedjes, passend bij deze donkere dagen in deze bijzondere tijd, die worden gezongen door Henk Klompenmaker, Mick en Leen Ripke. Ze worden begeleid door Menno. Uiteraard zijn er ook weer de traditionele items zoals de 'faute voto' en 'Uit de Ton', gepresenteerd door Thijmen van Rossum van Lunchroom-Restaurant Blocks.

Aanvang van de livestream is om 20.30 uur via www.facebook.com/opentonzwolle

Pop-up kringloop met kerstbomen

ZWOLLE - In het winkelcentrum van Zwolle-Zuid is tot en met vrijdag 31 december weer een pop-up kringloopwinkel. De locatie is de leegstaande voormalige Miss Etamwinkel. 

Het aanbod bestaat uit kleding, spelletjes en spulletjes ter decoratie die nog prima een tweede ronde mee kunnen. Er zijn ook kerstbomen te koop. De opbrengst van de verkochte spullen is voor Red een Kind, de organisatie die toekomst geeft aan kinderen in armoede. 

De pop-up kringloopwinkel is ingericht met goederen die ingebracht zijn bij de kringloop voor Red een Kind, die al bijna vier jaar gevestigd is aan de George Stephensonstraat. 

Fraterhuis Academie over 100 jaar film

ZWOLLE - Fraterhuis Academie gaat zaterdag 11 december van 11.00 tot 13.00 uur over honderd jaar film. Filmcriticus voor NRC Handelsblad André Waardenburg neemt de bezoekers mee op zijn persoonlijke reis door de filmgeschiedenis aan de hand van zijn favoriete fragmenten. Hij besteedt aandacht aan de filmhistorische context: genres, stromingen, filmtechnologie, ideologie. Maar het draait vooral om de vraag: waarom zijn deze films (nog steeds) zo mooi, amuseren of ontroeren ze?

Kaarten zijn online te koop of aan de kassabalie van het Fraterhuis.