'Ondernemen met bijstandsuitkering'

ZWOLLE - Zwollenaren met een uitkering in de Participatiewet krijgen door een nieuw burgerinitiatief een bijzondere kans. Met toestemming van de Gemeente Zwolle mogen mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en nieuwkomers hun ondernemerschap gaan ontdekken en ontwikkelen.

Dinsdag 14 december is van 13.00 tot 15.00 uur in Wijkcentrum Holtenbroek een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden.

Het bestuur van Expeditie 038 gaat in samenwerking met Dock24 en Sociaal Wijkteams de werving, training en begeleiding van de deelnemers verzorgen.

Na kennismaking en een intake kan een belangstellendeals lid toegelaten worden tot de sociale coöperatie. Vanuit de zekerheid van een uitkering mogen leden experimenteren met ondernemen. Alle leden krijgen ondersteuning in het maken van hun bedrijfsplan, de administratie, het ontwikkelen van ondernemerschap. Zij leren met en van elkaar.

Dinsdag 14 december is van 13.00 tot 15.00 uur in Wijkcentrum Holtenbroek een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden. Aanmeldingen voor deze middag gaan via het contactformulier op expeditie038.nl of via ! info@expeditie038.nl.